Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(2)
Placówka
Ciężkowice - Wypożyczalnia
(1)
Bruśnik - Wypożyczalnia
(1)
Autor
Fife Bruce (1952- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Poznański Juliusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Choroby układu oddechowego
(1)
Grypa
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Odporność
(1)
Przeziębienie
(1)
Samoleczenie
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Suplementy diety
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Proste terapie medycyny naturalnej, opisane w tej książce, skupiają się na wspieraniu i wzmacnianiu układu odpornościowego, aby zmniejszyć ryzyko infekcji i stanów zapalnych, a w przypadku ich wystąpienia złagodzić objawy. Dowiesz się, jak przezwyciężyć infekcje wirusowe, odzyskać odporność i zdrowie. Jeśli obawiasz się szczepień, znajdziesz tu wskazówki, jak zapobiegać niepożądanym reakcjom. Przedstawione metody pochodzą z opublikowanych badań medycznych i okazały się bardziej skuteczne niż standardowe leki przeciwwirusowe, bez nieprzyjemnych skutków ubocznych. Poznasz siłę witamin C i D, oleju kokosowego czy detoksykacji. Następnym razem, gdy dopadnie cię choroba układu nie musisz czuć się bezradny. Uodpornij się na wirusy!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ciężkowice - Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 615.8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Bruśnik - Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej