Sorting
Source
Katalog zbiorów
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
unknown
(2)
Branch
Ciężkowice - Wypożyczalnia
(1)
Bruśnik - Wypożyczalnia
(1)
Author
Fife Bruce (1952- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Poznański Juliusz
(1)
Year
2020 - 2025
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Choroby układu oddechowego
(1)
Grypa
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Odporność
(1)
Przeziębienie
(1)
Samoleczenie
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Suplementy diety
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
2 results Filter
Book
In basket
Proste terapie medycyny naturalnej, opisane w tej książce, skupiają się na wspieraniu i wzmacnianiu układu odpornościowego, aby zmniejszyć ryzyko infekcji i stanów zapalnych, a w przypadku ich wystąpienia złagodzić objawy. Dowiesz się, jak przezwyciężyć infekcje wirusowe, odzyskać odporność i zdrowie. Jeśli obawiasz się szczepień, znajdziesz tu wskazówki, jak zapobiegać niepożądanym reakcjom. Przedstawione metody pochodzą z opublikowanych badań medycznych i okazały się bardziej skuteczne niż standardowe leki przeciwwirusowe, bez nieprzyjemnych skutków ubocznych. Poznasz siłę witamin C i D, oleju kokosowego czy detoksykacji. Następnym razem, gdy dopadnie cię choroba układu nie musisz czuć się bezradny. Uodpornij się na wirusy!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ciężkowice - Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 615.8 (1 egz.)
Book
In basket
Pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Bruśnik - Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 613 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again